De Gemeente (en soms ook bewoners elders zonder parkeeroverlast) betogen keer op keer dat geduld een schone zaak is en dat de parkeeroverlast zich vanzelf oplost. Dat is dus niet zo.
Waarom zou dat ook zou zijn, ik kan daar geen argumenten voor bedenken. De parkeeroverlast manifesteerde zich jarenlang een paar straten verderop en heeft zich verplaatst door instelling van de blauwe zone.
Onderstaande e-mail beschrijft nogmaals goed deze situatie.
E-mail bewoner Roodenburgerstraat 9 mei 2012 aan wethouder Strijk
Geachte heer Strijk,
Allereerst dank voor uw terugkoppeling per e-mail op dd. 4 maart en het afvaardigen van een medewerker naar de bijeenkomst met de buurtvereniging.
Ik bericht u om te melden dat de parkeeroverlast in de Roodenburgerstraat (net daar waar de blauwe zone is opgehouden, ter hoogte van huisnummer ....), onverminderd is. Om een beeld te geven de situatie van vandaag 18 uur:
- de straat staat bomvol. Parkeren van de auto lukt pas het einde van de straat tussen de Mey van Streefkerk en de Burggravenlaan
- tussen zes en zeven heb ik diverse mensen uit de binnenstad zien komen om hun auto op te halen (bijv. twee medewerkers van de Look optiek op de Breestraat).
- wij blijven last hebben van langparkeerders. Ter illustratie: voor de deur staat al drie weken een Jeep geparkeerd. M.u.v. twee dagen is deze de afgelopen zes weken niet verplaatst
- de bejaarde buurman van 89 (die met vuilnisbakken zijn parkeerplaats probeert vast te houden als hij weg is) vordert gestaag met zijn aanvraag voor de gehandicaptenparkeerplaats. Hij heeft inmiddels een parkeerkaart, de wegmarkering wordt over 4-6 weken aangebracht.
- de auto van apotheek de Aloë (Roodenburgerstraat 1a) zwerft door onze straat bij gebrek aan een vergunning voor de blauwe zone.
Waar het op neerkomt is dat de tijd de situatie niet heeft veranderd (helaas).
In aanvulling op alle ideeën ter verbetering van de situatie doe ik u twee extra suggesties toekomen:
- het uitbreiden van de blauwe zone. Binnen de blauwe zone is gratis parkeren mogelijk tussen 8.30 uur en 18 uur. Daarbuiten niet. Dit zorgt ervoor dat mensen die in de stad willen winkelen of werken hun auto overdag kunnen parkeren. Hiermee weren we de langparkeerders.
- betrek een verkeersdeskundige die gespecialiseerd is in het oplossen van parkeerproblematiek. Wellicht zijn er creatieve out-of-the-box mogelijkheden waar wij niet aan denken.
Graag zouden wij een gesprek hebben om het bovenstaande te bespreken en van u te horen wat de resultaten zijn van de verschillende acties waarover u in uw e-mail van 4 maart. Vooropgesteld staat dat wij dit gesprek op constructieve wijze willen ingaan en de gemeente willen helpen het bredere parkeerprobleem op te lossen.
Met vriendelijke groet,
(......)