Zoeken in deze blog

zaterdag 22 december 2012

Motie Groen Links tegen parkeeroverlast

Afgelopen donderdag 20 december heeft de Gemeenteraad een motie van Groen Links aangenomen in verband met de parkeeroverlast in onder andere straten die grenzen aan de blauwe zone. De motie is tot stand gekomen in samenwerking met D'66, PvdA en de SP.

U kunt het nalezen op:
http://gemeenteraad.leiden.nl/actueel/nieuws/nieuwsartikel/artikel/aanpak-parkeerproblemen-blauwe-zones/4360/

Verder kunt u dit agendapunt na luisten en bekijken op, onder het punt motie parkeren Transvaal: http://leiden.raadsinformatie.nl/notucastOD/preverg/31722/h264#agendaItem621681

Als ik het goed begrijp wordt aan de Wethouder verzocht in april 2013 een voorstel aan de Raad te presenteren waarin de volgende zaken zijn opgepakt:

  1. Per direct zoveel mogelijk maatregelen nemen tegen de parkeeroverlast.
  2. In gesprek met de stad bij de evaluatie van de blauwe zone op zoek gaan naar een "integrale oplossing".
  3. Deze oplossing moet de hele stad omvatten en kostendekkend zijn.

De Gemeenteraad heeft de parkeeroverlast nu in ieder geval op het netvlies staan en dat is een winstpunt. Wel denk ik dat er langzaamaan naar een uitgebreid stelsel van betaald parkeren in de stad Leiden wordt toegewerkt en ik weet niet of ik daar zo blij mee ben.

Heel kort door de bocht: een blauwe zone kost de Gemeente geld en betaald parkeren spekt de kas van de Gemeente. Dat komt doordat blauwe zone boetes in de Rijkskas terecht komen en betaald parkeren boetes in de Gemeentekas.

Mijn visie is nog steeds dat de beste oplossing van het parkeerprobleem het uitbreiden van de blauwe zone is. Dan komen ook al die parkeergarages vol die her en der in de stad verschijnen en nu schaars gevuld zijn.

Geen opmerkingen: