Zoeken in deze blog

zondag 15 april 2012

De Vuilnissoap - deel drie


Het is nu al de derde keer dat de vuilcontainers aan De Laat de Kanterstraat niet zijn geleegd. Zie ook: Weer volle vuilinisbakken!!! en Veel auto's en volle vuilcontainers

Eén keer kan voorkomen, omdat de situatie nieuw is. Een tweede keer misschien ook nog. Maar nu het voor de derde keer raak is, moet toch worden geconcludeerd dat de Gemeente passief is en er sprake is van desinteresse.

Het is een gevoel dat in de vrije zone steeds sterker wordt, omdat de Gemeente ook tegen andere overtredingen, zoals het op kruispunten, in de groenzones en op straathoeken en stoepen parkeren niet optreedt. Zelfs niet als je een langsrijdende politieagent aanhoudt en hem expliciet vraagt wanneer er iets gedaan wordt. Het antwoord is: "Later" en de agent rijdt gewoon weer door.

Van twee bewoonsters uit De Laat de Kanterstraat kreeg ik onderstaande e-mails met foto's. Heel veel bewoners zijn ook bang dat de jaarlijkse viering van Koninginnedag doorkruist zal worden, omdat de auto's gewoon niet weg zijn. De bewoners zijn gezien de ervaringen van de afgelopen drie maanden zeer sceptisch of zij enige actie van de zijde van de Gemeente kunnen verwachten.



E-mail van Dolly  d.d. 14 april 2012

Deze foto's heb ik afgelopen donderdagmorgen 12 april gemaakt vanaf kruispunt de Laat de Kanterstraat ri Zoeterwoudse Singel ( blauwe zone ) en ri Burggravenlaan ( vrij parkeren). Fijn dat aan de ene kant van de straat de vuilcontainers geleegd werden en aan onze kant weer niet omdat de hele rij langparkeerders de weg blokkeren en de vuilnisauto er niet bij kan komen. Deze auto's staan er dus al WEKEN, vol met meeuwenpoep!

Om 9.00 uur trof ik er iemand van Beheer gemeente aan die de groene streep op de stoeprand weer kwam aanbrengen. Hij vond deze situatie ook te gek voor woorden en beloofde deze situatie ook rapporteren naar de betreffende afdeling van de Gemeente.

Ik ben heel benieuwd of de auto's in de verschillende straten voor het Koninginnefeest op 30 april op ons plein op tijd verdwenen zijn! Zo niet, gaat de Gemeente dan tot actie over om ze weg te slepen?
Zal er nu eindelijk eens iets met deze klachten gedaan worden???

Dolly, bewoonster De Laat de Kanterstraat aan overbezette deel...



E-mail van Margot d.d. 12 april 2012

Beste Regine,

De bakken zijn vandaag op de hoek De Laat de Kanterstraat/Thorbeckestraat weer niet geleegd. Sprak toevallig iemand v ophaaldienst, die zei dat ze bakken niet wilden legen omdat ze er niet bij kunnen en t de zoveelste keer was (3e inmiddels). Ze hebben bij iedereen een briefje onder de ruitenwisser gedaan, maar of dat effect heeft?

Groetjes, Margot



In de blauwe zone kunnen de containers gewoon worden geleegd.
Weer volle bakken.
Zo kan een vuilniswagen er natuurlijk niet bij.
Een briefje van de Gemeente, of dit iets uithaalt? 
Als u goed kijkt ziet u rechts de vuilcontainers verstopt achter die rij auto's.


Geen opmerkingen: