Zoeken in deze blog

zondag 8 april 2012

Park and bike

Er voltrok zich afgelopen vrijdag voor mijn woning een soort stripverhaal. Auto parkeren, fiets eruit. Houd jij de fiets even vast? Nog een fiets eruit. Ja, daar gaan we! Richting stad.

Dit heeft niets meer te maken met even een auto ergens parkeren. Onze straat fungeert als Gratis Lang Parkeren Leiden. De auto staat er nu nog steeds en zal hier waarschijnlijk de hele Pasen of nog langer staan.




















2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit soort taferelen speelde zich de afgelopen 7 jaar rond de Petruskerk DAGELIJKS af. Toen hoorde ik niemand (uit andere wijken)solidair zijn met de bewoners van de Petrus Driehoek.
De huiseigenaren werden echter steeds slimmer in het claimen van hun eigen parkeerplaats: Groene container voor de deur (op straat) met het opschrift: "vrijhouden voor verhuizing" of teksten als: "vrijhouden voor slecht ter been zijnde bejaarde" waren het tegengeluid. Soms hielp het, soms niet en werd de bak door een boze "buitenstaander" wild de stoep op gegooid om het koekblik vervolgens te parkeren.
De mensen die bij jullie parkeren worden echter steeds slimmer: het blijft niet bij die fietsen uit de auto: De volgende stap in dit spel "Next Level Free Parking" is, dat men fietsen aan een lantaarnpaal bij jullie in de straat vastketent en met de auto naar het werk (buiten de stad) rijdt. 's Avonds teruggekomen weten ze altijd weer schots en scheef een plekje te krijgen en pakken dan de klaar staande fietsen om weer de binnenstad in te gaan! Let maar op, dat GAAT GEBEUREN!!
Een slimme bewoner kan hier wel invloed op uitoefenen...;-)

Het enige antwoord is natuurlijk Blauw tot de Kanaalweg én goede parkeervoorzieningen voor de mensen die in Leiden hun geld verdienen en echt niet met een ander vervoermiddel dan de auto kunnen komen.
Maar dat zal wel Utopia zijn!

MR

Anoniem zei

Wij hier in de stieltjesstraat e.o. hebben dit jaren gezien. Incl. Kofferts, vouwfietsen en soms hele busjes waar wel 5 fietsen uit kwamen. gevolg 5 of 7 dagen het uitzicht hebben op een BUS...en bus is erger dan een klein autootje lijkt mij. Maar ik snap uw frustratie wel hoor.

Blauw tot aan de kanaalweg gaat ook niet helpen. Gewoon vergunningen voor 24u per dag! Wij hebben hier ook de blauwe zone maar het parkeren is echter nog dramatischer geworden. Zelden of nooit kan ik mijn auto in de straat kwijt en als er toch geen controles zijn kan je net zo goed je auto toch gewoon overal neerzetten!
Dus die blauwe zone is gewoon gebakken lucht.

SW