Zoeken in deze blog

vrijdag 12 juli 2013

Proef wordt verlengd-1

Gisteravond heeft de Gemeenteraad unaniem (!) ingestemd met een motie van de SP om de proef met de Blauwe Zone te verlengen.

Een amendement van de PvdA en Groen Links om voor onze wijk een parkeerrestrictie te creëren tot aan natuurlijke grenzen (=Kanaal) is verworpen. In het kader van 'dan maar de minst slechte oplossing' hebben ook deze partijen vervolgens de motie voor verlenging van de Blauwe Zone in de huidige vorm gesteund.

Het is onvoorstelbaar dat de politiek niet in staat is gebleken een oplossing voor de hele wijk tot stand te brengen, zoals bijvoorbeeld uitbreiding van de Blauwe Zone tot aan het Kanaal. Daarvoor heeft de politiek 1,5 jaar de tijd gehad en er zijn vele gesprekken over gevoerd. Medio vorig jaar na de eerste hertelling bleek al duidelijk dat de proef de parkeeroverlast heeft verschoven naar straten net buiten de blauwe zone. En dat die overlast groot is.

De optie van verlenging van de proef in de huidige vorm is in de gesprekken met wethouder Strijk nooit als reële optie voor na 1 januari 2014 aan de orde geweest. Met de verkiezingen in het vooruitzicht heeft de Gemeenteraad deze zogenaamde veilige keuze gemaakt en daarmee een lastig dossier op het bureau van het College gedeponeerd dat na de verkiezingen de stad zal leiden.

Precieze details en nuances over de besluitvorming van gisteren moet ik nog achterhalen. Zodra bekend, zal ik daarover berichten.

Geen opmerkingen: