Zoeken in deze blog

zaterdag 12 mei 2012

Politie weigert te handhaven



Onderstaande e-mail en foto's ontving ik van Rob. Hij heeft de afgelopen periode vele keren bij de politie melding gedaan van foutparkeerders. De kruising Van den Brandelerkade - Tiboel Siegenbeekstraat staat nu al ruim vier maanden dagelijks vol geparkeerd. De doorgang wordt hierdoor belemmerd. Afgelopen donderdag kon de vuilniswagen opnieuw maar net de bocht nemen. Slechts met een schoenlepel kon hij tussen de op de kruising geparkeerde auto's door, waaronder een vrachtwagen die hier nu al ruim een week dagelijks in de straat staat. Ook een andere buurvrouw in de straat en ikzelf hebben hiervan diverse keren melding gedaan bij de politie. 


Wat doet de politie met deze meldingen? Het antwoord is kort: niets.


Tijdens het gesprek met Wethouder Strijk op 29 februari 2012 en bij vele andere gelegenheden, is de wijkbewoners verzekerd dat foutparkeerders zouden worden aangepakt. Deze toezeggingen worden niet nagekomen. Het vertrouwen dat de Gemeente en de politie de overlast serieus nemen is verdwenen.

E-mail van Rob d.d. 7 mei 2012

Vanaf 27 april jl.  tot heden ( 070512 ) is dagelijks de politie gebeld (0900 8844) met de melding dat auto's geparkeerd staan op het kruispunt Van den Brandelerkade / Tiboel Siegenbeekstraat. Vandaag werd ik gebeld door de politie Hollands Midden, Hr. Zwaan, met de mededeling dat de auto's op het
kruispunt geen gevaar vormen voor de verkeersveiligheid; er wordt niet bekeurd. Na enige uitleg over de verkeersonveiligheid veroorzaakt door de geparkeerde auto's (onoverzichtelijk, achteruitrijden bij tegenliggers, fietsende moeders met kinderen naar en van (lorenz)school 2 x per dag kunnen niet langs passerende auto's, achteruitstekende vuilniswagens, hard achteruitrijdende vuilniswagens, etc.) was deze agent bereid om contact op te nemen met onze ( ? ) wijkagent om de situatie te bespreken. Zo langzamerhand begint het vertrouwen in zowel gemeente als politie sterk te verminderen. Ik ga echter toch maar door met de dagelijkse meldingen. Het parkeren in het plantsoen heb ik maar niet eens ter sprake gebracht, het zal geen gevaar vormen voor de verkeersveiligheid en de gemeente lijkt het beschermd stadsgezicht een lachertje te vinden.

Samengevat:
Artikel 23 en 24 RVV worden niet gehandhaafd
Artikel 5: 11 APV wordt niet gehandhaafd

Ben benieuwd welke artikelen volgen.

Rob, bewoner Tiboel Siegenbeekstraat

Auto's kunnen elkaar niet of moeilijk passeren. Daardoor is het al gebeurd dat 1 van de paaltjes geraakt is.
Dagelijks staat de kruising vol.
Afegelopen donderdag: vuiliniswagen moest weer achteruit steken om auto door te laten.
De bocht is nauwelijks te nemen. De Politie blijkt dat geen probleem te vinden. Zij geeft een vrijbrief aan foutparkeerders.
Toelichting niet nodig.
Het wordt dringen op het plantsoen.

Geen opmerkingen: