Zoeken in deze blog

woensdag 7 maart 2012

Nulmeting 2011

In maart 2011 heeft de Gemeente zogenaamde 'nulmetingen' gehouden. Het aantal geparkeerde auto's in en rond de straten van de blauwe zone is toen geteld. 

Dit jaar wordt er opnieuw geteld. Wethouder Strijk heeft toegezegd dat dit in april 2012 zal gebeuren (zou eerst juni/juli 2012 zijn). De resultaten worden dan in mei 2012 verwacht. Zie ook: overleg met Wethouder

Deze nieuwe tellingen worden vergeleken met de cijfers van vorig jaar om te kijken wat de effecten zijn van de invoering van de blauwe zone.


Kortom: de nulmeting en de hertellingen spelen een belangrijke rol in de discussie. Ik was daarom benieuwd naar de criteria, uitgangspunten en resultaten van de nulmeting van maart 2011. Tot nu toe ben ik daar het volgende over te weten gekomen:

E-mail van Jan Smit d.d. 20 februari 2012

Geachte mevrouw (...),

De 0-meting bestaat uit meerdere tellingen. Er is geteld op dinsdagochtend (10 uur), dinsdagmiddag (13.00 uur) en dinsdagavond (19.00 uur), donderdag(koop)avond (19.00 uur) en zaterdagmiddag (13.00 uur). Niet in alle zones is op deze momenten geteld. Dit is afhankelijk van de problematiek in de betreffende zone en de tijden waarop de blauwe zone geldt. Deze zijn immers niet gelijk voor alle zones.

De tellingen hebben plaatsgevonden op 15,17 en 19 maart 2011.

Er is geteld in de blauwe zones en erbuiten. Er is geteld per sectie (straatdeel).

Het betreft een flink boekwerk, waarvan ik slecht 2 exemplaren heb. Uiteraard kunt u deze hier ter plaatse inkijken.
Mocht u dit willen, kunt u mij bellen (5165847) voor een afspraak.

Met vriendelijke groet,
Jan Smit

Het 'boekwerk' waar Jan Smit het over heeft, heb ik nog niet ingezien. Staat nog in de planning en moet even kijken wanneer dat lukt.

Geen opmerkingen: