Zoeken in deze blog

zondag 19 februari 2012

Een ander geluid


Afgelopen vrijdag 17 februari, ontving ik dit bericht van Albert. Hij woont in De Laat de Kanterstraat. Hij laat een heel ander geluid horen en stoort zich niet aan geparkeerde auto's.

E-mail van Albert:

Ja beste mensen,

Bekijk het eens van een andere kant. Jullie hebben allemaal zo'n prachtig privé middel van vervoer, of twee, misschien een kleintje, misschien een grote, en leggen daarmee volledig legaal een enorm beslag op de leefruimte van ons geliefde vaderland, in de straat, en op de weg, en overal. Dat zijn allemaal geen problemen, nee dat vinden we normaal, en wie vraagt zich af of dat niet een beetje minder zou kunnen?

Bij ons op de stoep, De Laat de Kanterstraat, woonde jarenlang een rijtje buren in wier rijk gevulde leven een auto niet nodig was. Toch stonden er natuurlijk altijd auto's voor de deur. Daarna meer, en inderdaad, sinds 1 januari nog meer. Geeft niet hoor, er zijn veel ergere dingen, zie boven, en zo lang we de fiets er maar tussendoor kunnen wurmen wordt van deze kant niet (meer) geklaagd.

Albert DLdK

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Held!

Anoniem zei

De ' Held' maakt natuurlijk wel heel duidelijk dat we hier praten over een Luxe Probleem!
Het gemiddelde huishouden in de ProfBurgwijk heeft gewoon TWEE auto's en wil liever niet een paar minuten lopen met de boodschapjes, de buggy of de golftas! Allemaal heel begrijpelijk. Niet zo'n Groene gedachte natuurlijk, want die tweede auto is, naast de wat duurdere leasebak, een wat oudere benzineverslindende en milieuvervuilende Volvo van 10 jaar geleden...
Dan maar zo'n bakfiets kopen? ;-)

Anoniem zei

Mijn bakfiets doet het heel goed! Gelukkig rijdt mijn man niet in een dure lease bak (wij hebben onze auto zelf kunnen aanschaffen)Het is ook idd een luxe probleem wat er speelt. Wij hebben een kleinere auto gekocht om dat een oude grote Volvo niet meer in de straat past. De wijk waarin wij wonen is gewoon niet gebouwd om zoveel auto's. Wat ik wel verbazend vind dat mensen om een paar auto's in hun straat een blog gaat starten. Ben benieuwd wat ze gaan doen als er bv beslist gaat worden om de groen strook langs de Lorentzkade te gaan verkopen als bouwgrond. Is er uitermate geschikt voor ;-) Laat de mensen blij zijn dat het maar auto's zijn en dat ze niet het ROC gebouw voor hun neus gekregen hebben zoals wij dat wel hebben. Eerlijk gezegd vind ik deze site een beetje zielig om na twee maanden al een beetje te gaan huilen om een beetje blik voor de deur. Begrijp me niet verkeerd de blauwe zone had de hele wijk moeten beslaan tot en met de Hoge Rijndijk en de kanaalweg. Dat is wel zo. Maar om nu al zo te gaan lopen klagen is wel een beetje zielig of zullen de bewoners bang zijn dat de kapitale panden waar ze in wonen in prijs zullen dalen?