Zoeken in deze blog

zaterdag 4 februari 2012

Passeren en vaste gasten.


Sinds 1 januari is de straat smaller geworden doordat er over de gehele lengte aan twee zijden wordt geparkeerd.  Dit is de Van den Brandelerkade op 27 januari 2012. De straat staat vol, parkeren is lastig, er is geen ruimte, dus dan maar over het gras...






Verder is er een heel nieuw ritme ontstaan. 's Morgens tussen 7.00u en 9.00u arriveren de woon-werk auto's. Inmiddels herkennen wij de vaste gasten. Mensen die in de stad werken, wijken bij gebrek aan goede parkeerruimte elders uit naar de eerste straten met vrij parkeren in de woonwijken. Regelmatig worden fietsen meegenomen, zodat het laatste stukje naar het werk eenvoudig kan worden afgelegd. Een buurman heeft wat foto's gemaakt van deze auto-fiets-forenzen.




1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het oneens met je constatering dat het gaat om een gebrek aan goede parkeerruimte elders. Het heeft vooral te maken met geld (en keuzes). Vaak wordt openbaar vervoer wel, maar privévervoer niet vergoed. Dan is de aandrang om ook nog eens een parkeervoorziening te betalen niet groot. Het gaat dus, de goeden niet te na gesproken, oneerbiedig gezegd over profiteurs, free-riders die wel graag de lusten maar niet de lasten van hun eigen keuze willen dragen. Daar heb ik niet veel geduld mee.