Zoeken in deze blog

zondag 19 februari 2012

Overleg Gemeente en Wijkvereniging


Van wijkbewoner Rob ontving ik onderstaande e-mail wisseling met wethouder Strijk. Wethouder Strijk laat in zijn reactie weten dat er de komende week overleg plaats vindt tussen ambtenaren van de Gemeente, de Wijkvereniging en andere betrokkenen. Er zal dan worden onderzocht of er iets tegen de overlast kan worden gedaan. Zie de gele tekst in de e-mail van wethouder Strijk. 

E-mail d.d. 17-2-2012 van wijkbewoner Rob wonend aan De Laat de Kanterstraat aan wethouder Strijk


Van: rob
Datum: 17 februari 2012 17:39:26 GMT+01:00
Aan: <r.strijk@leiden.nl>
Kopie: <stop.parkeeroverlast@gmail.com>
Onderwerp: Parkeeroverlasr Burgemeesterswijk

Geachte heer Strijk,

Middels deze e-mail bericht ik U, dat de parkeeroverlast in de Laat de Kanterstraat, minstens zo ernstig is als in de rest van deze wijk (in ben zelf woonachtig op de Laat de Kanterstraat ..).

Het is voor de bewoners niet / nauwelijks meer mogelijk om 'voor de deur' te parkeren, we zien hier ook de effecten van langparkeerders, ondernemers, bezoekers, bewoners van het centrum die hun auto's nét buiten de blauwe parkeerzone komen parkeren.

Het instellen van de blauwe parkeerzone elders in de Burgemeesters/Professorenwijk heeft natuurlijk niets opgelost, het probleem is alleen maar verplaatst naar de straten nét buiten de parkeerzone. Dit was toch allemaal heel voorspelbaar of had de Gemeente iets anders voorzien ?

De oplossing is wat mij betreft dat er structureel nieuwe, betaalbare parkeerruimte moet worden gecreëerd voor de autobezitters die hier thans (gratis) komen parkeren. Deze moet gelegen zijn op goed bereikbare lokaties aan de rand van of nabij het centrum.

Kunt U ons informeren wanneer U concrete stappen gaat zetten om de nijpende problemen op te lossen ?

Alvast bedankt voor uw reactie,
Rob (..), de Laat de Kanterstraat (..), Leiden


E-mail d.d. 18-2-2012 van wethouder Strijk aan wijkbewoner Rob 

Subject: Re: Parkeeroverlasr Burgemeesterswijk
From: R.Strijk@leiden.nl
Date: Sat, 18 Feb 2012 06:21:24 +0100
To: rob

Geachte heer (..),

Dank voor uw mail. En vervelend dat bij u in de straat overlast is ontstaan. Enkele maanden geleden was die overlast in andere straten en dat is de reden dat de Leidse Raad een proef wil met een blauwe zone. Wij wisten niet en weten eigenlijk ook nog steeds niet of een deel van de problematiek zich heeft opgelost. Voor mensen die met de auto naar het station gingen, daar parkeerde om vervolgens met de trein verder te rijden is het nu minder aantrekkelijk. Maar dat er verdringing zou optreden en verplaats gedrag dat wisten wij ook. Alleen niet de mate waarin. We wilde de eerste weken ook even aankijken. Soms regelen bepaalde zaken zich ook automatisch en gaan mensen op zoek naar alternatieven.

Uit uw mail begrijp ik dat dit zich vooralsnog onvoldoende voordoet, en de overlast in uw straat inmiddels heel vervelend is. Volgende week is er overleg tussen ambtenaren en de voorzitter van de wijkvereniging uit uw buurt en enkele andere betrokkenen. Dan kijken we wat we kunnen doen. Ik zal uw mail ook doorzetten naar deze coördinerend ambtenaar. We komen er op terug.

Met vriendelijke groet

Robert Strijk
Wethouder Bereikbaarheid, economie en Financiën

Geen opmerkingen: