Zoeken in deze blog

zondag 5 februari 2012

'Gekkenhuis'


Gisteren heb ik in de buurt flyers verspreid om wijkgenoten attent te maken op deze blog. Deze bijdrage ontving ik van Jasper, wonend aan de Van den Brandelerkade, nabij de Burggravenlaan. De tekst is van Jasper, de foto's van dat deel van de straat heb ik zelf gemaakt op 24 januari 2012, rond 11.30u.

Bijdrage van Jasper:

Het is werkelijk een ‘gekkenhuis’ geworden met geparkeerde auto’s aan de vd Brandelerkade en tevens in de omringende straten die net buiten de blauwe zone liggen. Ik woon zelf aan de kant van de Burggravenlaan aan de vd Brandelerkade en daar is het al niet anders. Overal geparkeerde autos aan beide kanten van de kade van bedrijven en personen die in de stad werken/wonen en hier gewoon gratis parkeren en de bewoners opzadelen met hun auto’s. Aan deze kant van de vd Brandelerkade is het tevens druk door geparkeerde auto’s vanuit de Du Rieustraat/Burggravenlaan die op hun beurt weer auto’s van anderen voor hun deur hebben en daar dus niet zelf kunnen parkeren.

Van den Brandelerkade, nabij Burggravenlaan

Een ander punt is de verkeersveiligheid. Er doen zich zeker in de ochtend en middag als de scholen uitgaan gevaarlijke situaties voor met fietsers en auto’s die elkaar gewoonweg niet meer kunnen passeren.  Op een ongeluk is het wachten. Mocht ook nog het slopen van de gymzaal en de bouw van nieuwe huizen doorgaan aan de Du Rieustraat dan zal het nog drukker worden met vooral bouwverkeer over de kade en wat voor consequenties heeft dat dan weer?

Van den Branderlerkade, nabij Burggravenlaan

Nu telde ik op de avond van 26 januari jl  78 auto’s op het stuk vd Brandelerkade tussen Burggravenlaan en Thorbeckestraat. Op het gelijke stuk Lorentzkade stonden 28 auto’s !!!  Op de Cronesteinkade waren de geparkeerde auto’s zelfs op 2 handen te tellen terwijl men daar zelfs aan 2 kanten goed kan parkeren en er veel minder doorgaand verkeer doorkomt.

Het parkeerprobleem is nu gewoon verplaatst naar ons deel van de wijk, de gemeente denkt hier een proef van 2 jaar voor nodig te hebben of dit werkt. Dit is echt niet nodig, rij gewoon een aantal keren in de avond door de straten die net buiten de blauwe zone liggen en dan zie je meteen wat er is gebeurd.

Schaf zo snel mogelijk die blauwe zone af en keer terug naar de situatie van voor 1 januari 2012 en los het probleem voor iedereen op en niet het probleem een paar meter verplaatsen en 2 jaar gaan aankijken. Een andere mogelijkheid is de blauwe zone zover mogelijk uitbreiden:  bv tot de Kanaalweg, dat het Rijn en Schiekanaal de natuurlijke grens wordt.

Ik hoop wel dat de gemeente hier snel iets aan doet en met een oplossing komt.

Jasper - Van den Brandelerkade, nabij Burggravenlaan

Geen opmerkingen: