Zoeken in deze blog

woensdag 15 februari 2012

Wethouder Strijk reageert

De berichten over parkeeroverlast in de niet-blauwe straten, hebben de aandacht van wethouder Strijk van Bereikbaarheid, Financiën en Economie. De klachtenstroom van wijkbewoners over verplaatst parkeerleed wordt door hem serieus genomen. 


Dit blijkt zowel uit een e-mail die ik zelf van de wethouder ontving, als uit een e-mail van de wethouder in antwoord op een brief van bewoners uit de Roodenburgerstraat (klik hiervoor op:  brief van de bewoners). Zie hieronder de berichten van de wethouder. Hopelijk komt hij spoedig met concrete voorstellen voor alle straten die kampen met grote parkeeroverlast.


E-mail d.d. 12 februari van wethouder Strijk aan wijkbewoner Joost


Subject: Re: Parkeeroverlast Burgemeesterswijk - brief van buurtbewoners
From: R.Strijk@leiden.nl
Date: Sun, 12 Feb 2012 21:34:53 +0100
To: joost(...)

Geachte heer (...),

Dank voor uw mail. U geeft de urgentie in de omgeving van uw straat nog eens goed aan. Ik merk uit de mails en brieven dat veel problemen zich rond uw straat concentreren. Ook valt het me op dat er veel wordt gesproken over busjes die er dagen of nog langer stil staan.

Uw punt over uw oudere buurman zal ik ook bespreken met de ambtelijke staf.
Enerzijds zit ik nog steeds op de lijn dat ik sommige zaken nog even een week of twee wil aankijken, omdat sommige problemen zich na enige tijd ook zelf oplossen. Mensen kennen de alternatieven dan en het regelt zich. Anderzijds, de hoeveelheid meldingen rondom uw straat stapelen zich op en dan moeten we toch nog eens kijken wie de huidige parkeerders nu zijn en hoe wij kunnen regelen dat u zelf weer snel kunt parkeren voor uw huis of in de nabijheid daarvan.

We gaan uw brief bespreken. Dank. Ik kom er op terug.

Met vriendelijke groet

Robert Strijk


E-mail d.d. 5 februari van wethouder Strijk aan Regine

Van: "Strijk, Robert" <R.Strijk@leiden.nl>
Datum: 5 februari 2012 20:13:15 GMT+01:00
Aan: Stop Parkeeroverlast! <stop.parkeeroverlast@gmail.com>
Onderwerp: Antw.: Parkeeroverlast Professoren- en Burgermeesterswijk

Geachte mevrouw (...),

Dank voor uw mail. Goed dat u mij op de hoogte stelt van uw initiatief een blog bij te houden met de meldingen van overlast. Ik zal ook de ambtenaren die betrokken zijn bij de blauwe zone vragen hier met regelmaat op te kijken en ook daadwerkelijk op straat te kijken hoe het staat.

De reden om met de proef van de blauwe zone te komen, lag in de overlast die er tot voor kort in andere delen van uw wijk was. Er komen naast complimenten uit die straten ook meerdere meldingen binnen van overlast zoals u die constateert. Die monitoren wij en we gaan ook vaak ter plekke kijken. Hierbij willen we ook even kijken hoe een en ander zich na enkele weken regelt. Soms lossen problemen zich ook op, omdat automobilisten hun parkeergedrag gaan aanpassen.
Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat er blijvend problemen elders ontstaan en er alleen maar een verplaatst parkeer probleem is. Wij houden meldingen zoals de uwe dus nauwlettend in de gaten. Nogmaals dank voor uw mail.

Met vriendelijke groet

Robert Strijk

Geen opmerkingen: