Zoeken in deze blog

donderdag 23 februari 2012

Werknemersvergunning


Binnenkort is er voor werknemers van bedrijven in de stad een alternatief voor het parkeren in onze wijk. Per 1 maart aanstaande kan de zogenaamde 'werknemersvergunning' worden aangevraagd. Zie voor het aanvraagformulier: aanvraag werknemersvergunning327 vergunningen zijn beschikbaar. Ik vind het een sympathiek initiatief. Maar zolang er een bereikbaar gratis alternatief is -namelijk parkeren in onze wijk- denk ik dat de bereidheid om EUR 380 per kalenderjaar te betalen gering zal zijn. Zie ook het persbericht op: sleutelstad.nl-werknemersvergunning

Van de website van de Gemeente


Werknemersvergunning

Vanaf 1 maart 2012 is het voor mensen die werken in de binnenstad mogelijk een werknemersvergunning aan te vragen. Met deze vergunning kan er op drie terreinen in het centrum van Leiden met de auto geparkeerd worden. Er zijn 327 vergunningen beschikbaar. De uitgifte van de vergunning gaat naar de datum waarop de gemeente de aanvraag heeft ontvangen. Deze vergunning is voor alle personen die via de werkgever kunnen aantonen dat hun werkgever gevestigd is in de binnenstad (binnen de zones waar betaald parkeren geldt, inclusief het stationsgebied) van Leiden.
Personen met een werknemersvergunning kunnen van maandag tot en met vrijdag (uitgezonderd feestdagen) van 8.00 tot 18.30 uur op de volgende plekken parkeren:
  • Langegrachtterrein (naast Tweelinghuis)
  • Morssingelterrein Stationsgebied
  • Lakenplein (parkeerterrein)
De werknemersvergunning kost 316 euro voor 2012 (maart t/m december). In 2013 kost deze 380 euro voor één kalenderjaar. De werknemersvergunning is vanaf 1 maart 2012 digitaal aan te vragen via www.leiden.nl/parkeren

Bij aanvraag moet een geldige werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand) overhandigd worden welke als download op de gemeentelijke website staat. Daarnaast moet de aanvrager een kopie inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 6 maanden) overhandigen waaruit blijkt dat de werkgever in Leiden is gevestigd in het parkeerrestrictiegebied in de binnenstad. Alleen digitale aanvragen met volledig ingevuld aanvraagformulier en werkgeversverklaring worden geregistreerd.


Geen opmerkingen: