Zoeken in deze blog

woensdag 22 februari 2012

Open brief aan de bewoners buiten de blauwe parkeerzone

Deze constructieve open brief plaatste M.J.M. van Adrichem, ondernemer in Leiden, als reactie op de blog. Ik heb er een apart blogbericht van gemaakt om deze brief meer aandacht te geven.

Uiteraard begrijp ik de lastige situatie van ondernemers en werknemers uit de binnenstad. Voor hen is de huidige situatie ook erg vervelend.

Per 1 maart aanstaande is het overigens mogelijk om een zogenaamde werknemersvergunning aan te vragen. Dat is een parkeervergunning voor werknemers die in de binnenstad werken. Zie: werknemersvergunning. Deze vergunning kost EUR 380 per kalenderjaar. Ik moet zeggen dat ik dat een behoorlijk hoog bedrag vind.


Open brief van M.J.M. van Adrichem

Open brief aan de bewoners buiten de blauwe parkeerzone.

Geachte bewoners,

Vanuit mijn positie als ondernemer in de binnenstad van Leiden begrijp ik dat het voor de aanwonenden vervelend is dat een aantal straten buiten de 'blauwe zone' door de gemeente tot gebied is bestempeld waar vrij geparkeerd mag worden. Hierdoor worden de aanwonenden zowel in hun uitzicht als in de mogelijkheid hun auto voor de deur te parkeren beperkt.

Als ondernemers hebben wij ons met hand en tand verzet tegen de invoering van de 'blauwe zone'. Wij zagen dit niet alleen als een beperking van de, nu reeds slechte, bereikbaarheid van het centrum van Leiden maar eveneens als een inperking van onze eigen vrijheid om met de auto naar het werk te komen. Ons verzoek om een goed alternatief te bieden voor de parkeerproblematiek is door de gemeente tot nu toe niet gehonoreerd en daardoor worden ondernemers in het centrum dubbel getroffen door deze maatregel. De gemeente Leiden beseft niet dat het verschuiven van het probleem niet het oplossen van het probleem is.

Daarnaast is het verstandig eens een blik over de eigen heg te werpen. Wij wonen met z'n allen in een dichtbevolkt land. Een land waar het bovendien ondertussen de norm is dat ieder huishouden twee of meer auto's bezit. Al het daarbijbehorende blik brengt in iedere stad overlast met zich mee hetgeen vervelend is voor de bewoners. Dat betekent wel dat we met z'n allen een beetje inschikkelijk moeten zijn. Gelukkig staan er tegenover 'wonen in de stad' ook hele goede dingen, cultuur, sport & recreatie, winkelen etc. die de parkeerproblematiek dragelijk maken.

Als de volgende keer uw parkeerplekje wordt ingenomen door iemand die in het centrum werkt. Ga er echter dan vanuit dat diegene dat doet omdat ie daar z'n boterhammetje moet verdienen en er daarbij ook voor zorgt dat het centrum van Leiden aantrekkelijk is voor bezoekers. Iemand die ook baalt van de situatie maar bij de gemeente Leiden nul op rekest heeft gekregen. Als ondernemers hebben wij een aanmerkelijk belang bij een goede oplossing. De enige manier om tot een oplossing van deze parkeerproblematiek te komen is om de gemeente aan te sporen om te zoeken naar extra parkeerplekken (bijv. ondernemersvergunningen voor de Lammenschansweg en/of Cronesteinkade) en daarmee een voor alle betrokkenen acceptabele oplossing te vinden.

Met vriendelijke groet,

M.J.M. van Adrichem
Ondernemer in Leiden

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik als bewoner van de Lammenschansweg(niet blauwe zone) baalt vreselijk van de invoering van de blauwe zone.
Niet zo zeer dat die blauwe zone er is maar wel van het feit dat het maar aan 1 kant is ingevoerd waardoor scholieren en personeel van bv intersport,Leen Bakker & ROC bij ons voor de deur parkeert. Wij als bewoners moeten nu onze auto ergens anders gaan parkeren waardoor het probleem zich dus weer verplaatst. Nu hebben wij als bewoners al klachtbrieven geschreven en hopen dat dit wat gaat opleveren. Want de overkant is leeg qua parkeerplekken en voor onze deur is het vol!!!! Afz van een niet blije bewoner.

Anoniem zei

Het blijkt dus zeer moeilijk voor de gemeente om iedereen tevreden te stellen. Dat heeft mede te maken met het feit dat er bezuinigd moet worden en er dus geen grote hoeveelheid parkeer controleurs kunnen worden aangesteld. Dat beperkt het vergunningen gebied
Dat het erg leeg is bij de kerk op de Lammenschansweg, geeft te denken. Dat idee van een bedrijfsvergunning, zoals hier werd geopperd, is misschien een goedkope optie voor de gemeente.
Ik moet wel toegeven dat ik mijn auto in de tijd voor de blauwe zone, veel bewuster ben leren gebruiken, want je wist: kom ik terug, dan is mijn plekkie weg.

Paula (Sitterlaan)