Zoeken in deze blog

zondag 12 februari 2012

Parkeeroverlast Kernstraat

Niet alleen direct over de grens van de blauwe zone is sprake van toegenomen parkeeroverlast. Dit bericht ontving ik van Sander, woonachtig aan de Kernstraat Leiden

Bericht van Sander:

Beste Regina,

Het parkeerprobleem is in de gehele wijk ernorm toegenomen. Wij wonen in de Kernstraat, tegenover het voormalig Koninklijk Militair Invalidentehuis. Sinds de invoering van het nieuwe parkeerbeleid staat het bij ons in de straat helemaal bumper aan bumper. Van oudsher parkeren in ons deel van de Kernstraat de bewoners van de appartementen van het voormalig invalidentehuis, de bewoners van de Kernstraat en de Cobetstraat en de medewerkers van het Bona. Met name "langparkeerders" en mensen die in het centrum werken veroorzaken de enorme toename. Voeg daarbij de twee relatief nieuwe kinderopvangcentra (veel halen en brengen) en het plaatje is compleet. Zelf huur ik op het priveterrein bij het appartementencomplex een extra parkeerplaats, maar zelfs die plek is regelmatig door anderen ingenomen!

Het wordt hoog tijd dat de gemeente een parkeervisie gaat ontwikkelen die verder gaat dan het steeds maar weer opschuiven van de problematiek naar delen van de stad die geen parkeerrestrictie kent.

Sander, Kernstraat

Geen opmerkingen: