Zoeken in deze blog

woensdag 8 februari 2012

Wat zegt de APV?



Laten we deze keer een aantal foto's naast een aantal artikelen uit de Algemene Plaatselijke Verordening leggen. De link naar de APV staat in de lijst aan de rechterkant van de blog.

Dit zegt artikel 5.7 van de APV:

Artikel 5:7 Parkeren van reclamevoertuigen
1. Het is verboden een voertuig dat is voorzien van een aanduiding van handelsreclame, op de weg te parkeren met het kennelijk doel om daarmee handelsreclame te maken.




Een quiz: wat vindt u? Dit busje -ik ontving de foto van Nanno en Marguerite bij ons in de straat- staat al weken langdurig op verschillende plaatsen in de T. Siegenbeekstraat en de Van den Brandelerkade. Valt dit busje onder het verbod om reclamevoertuigen te parkeren? Ik beantwoord de vraag met "ja".


Het volgende artikel uit de APV:

Artikel 5:9 Parkeren van uitzichtbelemmerende voertuigen
1. Het is verboden een voertuig op de weg nabij een woning of ander voor dagelijks gebruik bestemd gebouw te parkeren, indien als gevolg van de omvang van dit voertuig en de afstand tot het desbe­treffende gebouw de lichtinval in, het uitzicht uit of de toegang tot dat gebouw op voor de bewoners of gebruikers hinderlijke wijze wordt belemmerd.



Een quiz: wat vindt u? Deze grote bus stond in januari een heel weekend voor het raam van Nanno en Marguerite. Nota bene voor een groot deel op de stoep. Deze foto kreeg ik van hen. Valt deze bus onder het verbod om uitzichtbelemmerende voertuigen te parkeren? Ik beantwoord de vraag met "ja".




Geen opmerkingen: